Hozzávalók:
- 1 tálca disznótoros (2 db kolbász, 2 db májas, 2 db véres hurka)
- 7 db nagyobb újkrumpli
- 7 szelet bacon
- libazsír
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hurkát és kolbászt egy tepsibe rakom, villával megszurkálom, bekenem a libazsírral, s a sütőben mindkét oldalán 180 fokon megsütöm (kb 2×30 perc), a végén grillezem.
A krumplikat alaposan megpucolom, félig megfőzöm, sózom, borsozom, majd betekerem egy szelet bacon szalonnába.
Amikor a hurkák, kolbászok megsültek, a zsírjába berakom őket és szépen megsütöm. (Lehet persze ezt egyszerre is csinálni, de a nagyobbik tepsi foglalt volt.)
Egy tányérra rakom a hozzávalókat.
Ecetes paprikát ettem hozzá. Sör, vagy vörösbor egyaránt passzol mellé.