Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Hurka, kolbász, baconos krumplival


Hurka, kolbász, baconos krumplival

Hozzávalók:

  • 1 tálca disznótoros (2 db kolbász, 2 db májas, 2 db véres hurka)
  • 7 db nagyobb újkrumpli
  • 7 szelet bacon
  • libazsír
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A hurkát és kolbászt egy tepsibe rakom, villával megszurkálom, bekenem a libazsírral, s a sütőben mindkét oldalán 180 fokon megsütöm (kb 2×30 perc), a végén grillezem.

A krumplikat alaposan megpucolom, félig megfőzöm, sózom, borsozom, majd betekerem egy szelet bacon szalonnába.

Amikor a hurkák, kolbászok megsültek, a zsírjába berakom őket és szépen megsütöm. (Lehet persze ezt egyszerre is csinálni, de a nagyobbik tepsi foglalt volt.)

Egy tányérra rakom a hozzávalókat.

Ecetes paprikát ettem hozzá. Sör, vagy vörösbor egyaránt passzol mellé.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük