Hosszú hétvégék és szombati munkanapok 2018-ban

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

munkaszuneti-nap-4

Idén hat szombat is munkanap lesz a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg. A munkanap áthelyezések miatt ugyanakkor kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban.

A rendelet alapján a jelen évi munkaszüneti napok körüli munkarend úgy változik, hogy

március 10-én,
április 21-én,
október 13-án,
november 10-én,
december 1-jén és
december 15-én,
szombatonként dolgozni kell majd.

Ugyanakkor cserébe a rendelet szerint pihenőnap lett 2018-ban

a nemzeti ünnepet követő március 16. péntek,
a munka ünnepe előtti április 30. hétfő,
az 1956-os forradalom ünnepét megelőző október 22. hétfő, valamint
a mindenszentek napja utáni november 2. péntek, illetve
december 24. hétfő és
december 31. hétfő is.
Emellett jövőre augusztus 20-a is hétfőre esik, továbbá húsvét- és pünkösdhétfőt (április 2., illetve május 21.) is beleszámítva összesen kilenc hosszú hétvégével tervezhetnek jövőre a munkavállalók. Január 1-je 2018-ban szintén hétfőre esik.

A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

 

alon

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!