Hőségriasztás – főnökének ezt kell betartania kánikulában

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

hőség 12

A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres – óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces – pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a munkát úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók felváltva, rövid ideig legyenek a tűző napon, illetve a kritikus napszakban, 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak.

Azt tanácsolják, hogy a dolgozók lehetőleg könnyű, világos színű és lazán viselhető ruhában végezzék feladataikat, igyanak sok vizet még akkor is, ha nem szomjasak, és kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú italok fogyasztását.

A zárt munkahelyeken a légtechnikai vagy klímaberendezések hatékonyságát gyakrabban kell ellenőrizni, tisztítani, fertőtleni.

A munkavédelmi hatóság hőségriasztások idején az ellenőrzéseken fokozottan figyel a nagyobb megterhelésnek kitett dolgozók egészségének és biztonságának védelmére.

MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!