Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vásárosnaményban 2018 (2)

Mindössze néhány “összetevő” kell csak hozzá: egy sima külsejű üveg, egy kanál csillám, egy kevés glicerin (ez a csillámok süllyedésének lassításához kell), pillanatragasztó, ragasztópisztoly, valamint egy tárgy, amit az üvegbe teszünk.
Az üveg kiválasztásánál fontos, hogy az alja ne legyen recézett, inkább szép sima, hogy a látványból ne vegyen el:

Ki kell választani aztán azt a tárgyat, amelyet a hógömb belsejébe fogunk tenni – itt persze olyat érdemes használni, amelyben a víz nem tud kárt tenni. Lehet bármilyen kész tárgyat is beletenni, de még személyesebb lehet a hógömbünk, ha süthető gyurmából készítünk hozzá figurát.
Én most ezt a megoldást választottam, és Fimo süthető gyurmából készítettem egy hóemberlányt :-) 100 fokon sütöttem félórát, és teljes kihűlés után pillanatragasztóval beragasztottam az üveg kupakjának tetejébe.

Az üveget majdnem teletöltöttem vízzel (annyi helyet kell hagyni, hogy a figura ne szorítsa ki a vizet), tettem bele kb. 3 evőkanál glicerint, és egy kevés csillámot. Nagyon vonzza ilyenkor az embert az, hogy rengeteg csillámmal pakolja tele a vizet, de meg kell őrizni az önfegyelmet, különben a figurából egyáltalán semmi sem fog látszani kavargáskor. :-) Szóval nagyjából egy kávéskanálnyi csillám bőven elég.

Érdemes persze belepróbálni a figurát így az üvegbe, hogy a vízmennyiség elegendő-e, de ezután mindenképpen töröljük egy konyharuhával teljesen szárazra az üveg szélét és a kupak belsejét. Jól előforrósított ragasztópisztollyal nyomjuk egy vastag kört a ragasztóból a kupak belsejének a legszélére, és rögtön szorosan csavarjuk rá az üvegre.
Várjunk legalább egy félórát, hogy a ragasztó tökéletesen megszáradjon.

Én még piros karácsonyi kartonból ragasztottam egy csíkot a kupak szélére, hogy hógömbszerűbb legyen, és ezzel el is készült. :-)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!