sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Hírlapot a Diákoknak! (HíD) Program Záhonyban (2)

Képek: A médiakörös diákok programjai Fotó: Katona Dávid

Záhony – Februárban már a huszonegyedik alkalommal kapcsolódik a záhonyi Dr. Béres József Kollégium a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) Hírlapot a Diákoknak! (HíD) elnevezésű olvasásra nevelési programjához.
A program keretében a nevelési intézmény közel félszáz változatos tematikájú napi-, heti- és havilapot kap majd díjmentesen február 29-étől április 29-éig jelentős példányszámban, s mellette sajátos online segédletek is segítik a kollégisták eligazodását a nyomtatott média világában.
Az egyes tanulócsoportok olyan lapcsomagok között választhatnak, amelyek a szövegértést, a természet- és a társadalomismeretet, a gazdasági tájékozódást vagy a demokrácia fogalomkörének kiterjesztését szolgálják hangsúlyosan. Emellett a tanulók ifjúsági, női, lakberendezési lapokat és rejtvényújságokat is választhatnak a kínálatból.
A HíD program alkalmával a résztvevőknek szerkesztőségi és nyomdai munkafázisok helyszíni tanulmányozására is lehetőségük nyílik. A Dr. Béres József Kollégiumban az olvasásra nevelési programot a médiakör fogja össze. A diákkör tagjai a hasonló szándékkal elindított SéTa (Sajtó és Tanulás) program keretében már többször látogatást tettek a Kelet-Magyarország Szerkesztőségében is. A projekt során a diákok gondoskodnak a visszagyűjtött folyóiratok utólagos hasznosításáról, hiszen az általuk adományozott használt könyvekkel együtt rendszeresen eljuttatják azokat a kárpátaljai, felvidéki és erdélyi magyar tannyelvű iskolákba.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!