Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (1) Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)

zoárd nap fogathajtó Vásárosnamény

Vásárosnamény – Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bereg szívében Vásárosnaményban, a Zoárd-napi C kategóriás fogathajtó verseny.

A ló szeretete, hasznosítása és tenyésztése minden bizonnyal egyidős a civilizált emberiség történetével. A több mint hét évezredes közös múlt folyamán a ló és az ember – hol örömmel, hol szenvedéssel – mindig együtt vállalta az egymásra utalt közös életet. A ló „hivatása” az utóbbi néhány évtizedben jelentősen megváltozott: a munkatársból, a harci vagy munkaeszközből egyre inkább a sporthoz, a szabadidő kulturált és egészséges eltöltéséhez alkalmas partnerré vált. Eközben a lovasélet kétségtelenül megélénkült Magyarországon. Arra törekedve, hogy a lovassportokat elsősorban az ifjúság, emellett minden korosztály széles tömegsportjává tegyék. Ám a lovas-versenysportok jobbítása, színvonalának emelése – nyilván – változatlanul a munkálkodásunk középpontjában áll. E feladatok teljesítésének alapja az ember és a ló örök barátsága!A reprezentatívabb négyesfogatok mellett kezdetben a kettesfogatversenyek háttérbe szorultak, és megrendezésükre is csak helyi kezdeményezésként került sor. A kettesfogathajtásnak hosszú évekig nem volt bajnoki rendszere. A kisebb költséget igénylő, így nagyobb versenyzői gárdát érintő kettesfogatversenyek hivatalos, – a FEI által jóváhagyott – szabályok szerinti bajnoki kiírása sokáig váratott magára. Végül is a kettesfogatok részére rendezett belföldi és nemzetközi versenyeket a négyesfogatoknál bevált számokból állították össze, és ezt fogadták el hivatalos versenyeken is. Ilyen versenynek lehettünk szemtanúi idén is a Bereg szívében Vásárosnaményban, ahol C kategóriás Fogathajtó verseny veszi kezdetét, immár hatodik alkalommal, a Zoárd-napi Sokadalom beharangozójaként. A versenyen egyes és kettes fogatot vívnak majd az elsőbbségért, ahol a kétfordulós akadályhajtás + összevetés versenyszámban indulhatnak majd a versenyzők. a június 12. napján megrendezendő esemény, a már megszokottakhoz híven a Vásárosnamény – Vitka közötti víztoronynál kerül majd lebonyolításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!