Heten buktak – Ittasság-ellenőrzést tartottak a rendőrök Fehérgyarmaton

Heten buktak - Ittasság-ellenőrzést tartottak a rendőrök Fehérgyarmaton

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai ún. finn módszerrel végeztek ittasság-ellenőrzést Nyíregyházán 2018. augusztus 30-án. A rendőrök mintegy 600 járművezetőt ellenőriztek, közülük négyen bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően három járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg eggyel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Ugyanezen a napon szintén az ittas járművezetők kiszűrésére hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai is. A demonstratív ellenőrzés ideje alatt összesen 797 járművezető közül heten bizonyultak ittasnak. Közülük hat személlyel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg egy fővel szemben – aki egy szerződéses járat buszsofőrje volt és 24 utast szállított – büntetőeljárást indítottak.

A rendőrség ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Az ittas járművezetéssel nem csak a saját életüket kockáztatják, hanem másokét is veszélybe sodorják! Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne kockáztassanak! Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Vélemény, hozzászólás?