lego-nyiregyhaza

Helyismereti gyakorlatot tartottak a LEGO nyíregyházi gyárában a város hivatásos tűzoltói, ahol megtekintették a termeléshez kapcsolódó veszélyforrásokat, az üzem sajátosságait, valamint ellenőrizték a tűzcsapokat és a hordozható tűzoltó készülékek érvényességi idejét is.
A helyi szakember röviden ismertette a gyárban lévő csarnokrendszerű épületek sajátosságait, egy esetleges tűz során az oltást befolyásoló körülményeket. Ezt követően megtekintették a gyártócsarnokokat, a raktárépületeket, az energetikai épületet és a Sprinkler oltógépházat. A helyismereti gyakorlaton a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is részt vett.

A zöldmezős beruházás keretében 2014 tavaszán költözött át a Tiszavasvári út közelébe a játékgyártó cég, idén pedig nagyszabású fejlesztés kezdődött, 2018-ra megduplázhatja gyártókapacitását a vállalat és ezzel együtt a dolgozói létszáma is bővül, éppen ezért fontos, hogy tűzvédelmi szempontból folyamatos tájékoztatást kapjanak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók.

Minden vélemény számít!