Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Héjában, zúzva sült krumpli tejföllel


A titok a következő: a krumplikat héjastul meg kell főzni. Amikor megpuhultak, sütőpapíros tepsibe kell őket rakosgatni, majd egy pohár, frusztráltabb, feszültebb napokon a csupasz öklünk segítségével össze kell törni. No nem teljesen, csak csapni kell rá egyet, hogy kilapuljanak. Ezután forró sütőben ropogósra kell őket sütni. Végeredményül egy belül puha, kívül ropogós és a szokásosnál merőben ízesebb végeredményt kapunk.

Mindezt fokozhatjuk valamilyen exra szósszal is, de teljesen hagyományos tejföllel a legjobb, egy kis salátával kísérve vagy anélkül.

Hozzávalók 4+ személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk 

Elkészítés:

A krumplikat saját héjukban, sós vízben éppen csak puhára főzzük.

Leszűrjük és felitatjuk róluk a nedvességet, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokon. A krumplikat egy pohár segítségével kilapítjuk. Lekenjük őket olívaolajjal, sózzuk, és 20 perc alatt megsütjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors