A titok a következő: a krumplikat héjastul meg kell főzni. Amikor megpuhultak, sütőpapíros tepsibe kell őket rakosgatni, majd egy pohár, frusztráltabb, feszültebb napokon a csupasz öklünk segítségével össze kell törni. No nem teljesen, csak csapni kell rá egyet, hogy kilapuljanak. Ezután forró sütőben ropogósra kell őket sütni. Végeredményül egy belül puha, kívül ropogós és a szokásosnál merőben ízesebb végeredményt kapunk.
Mindezt fokozhatjuk valamilyen exra szósszal is, de teljesen hagyományos tejföllel a legjobb, egy kis salátával kísérve vagy anélkül.
Hozzávalók –4+ személyre:
- 1 kg krumpli
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk só
Elkészítés:
A krumplikat saját héjukban, sós vízben éppen csak puhára főzzük.
Leszűrjük és felitatjuk róluk a nedvességet, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokon. A krumplikat egy pohár segítségével kilapítjuk. Lekenjük őket olívaolajjal, sózzuk, és 20 perc alatt megsütjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors