Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

Háztartási és konyhai tippek


Háztartási és konyhai tippek

Sütés-főzésnél ajánlatos reszelt citromhéj esetében bio vagy legalább viaszolással nem kezelt citromot használni. Mivel ennek beszerzése nem mindig megoldható, javasolt egy nagyobb mennyiséget előre lereszelni. A reszelt citromhéj rummal vagy konyakkal felöntve (annyi elegendő, amennyi ellepi a reszeléket), lezárt üvegben hűvös és sötét helyen 12 hónapig eltartható. Íme néhány további bevált háztartási tipp..

1. A sült csirke bőrének ropogósra sütésénél gyakran elkövetik a hibát, hogy túl erősre, azaz nagyon magas hőfokra, állítják a sütőt. A bőr ezáltal ugyan megpirul, viszont a hús kiszárad. A csirke sütésénél 180 fok a javasolt, így szaftos marad. A bőrét szép barnára süthetjük, ha a már majdnem készre sült csirkét tömény só- vagy cukor és víz keverékkel, vagy sörrel megkenjük és készre sütésig így toljuk a sütőbe vissza.

2. Apró sütemények sütéséhez használjunk mindig héj nélküli mandulát. Ehhez a héjas mandulát tegyük forrásban lévő vízbe és egyszer főzzük fel. Utána öntsük egy szűrőbe és öblítsük le hideg vízzel. Ezt követően a héj már könnyen leszedhető.

3. Amennyiben halat sütőben kívánunk úgy elkészíteni, hogy mindkét oldala egyformán megsüljön, tegyük a halat szétnyitott hasával lefelé egy felfordított csészére vagy egy alufóliából gyűrt “labdára”.

4. Amennyiben vasalás előtt a ruhákat nedvesíteni szeretnénk, ajánlatos meleg vizet használni. A meleg víz gyorsabban eloszlik a szövetben és hamarabb el tudjuk kezdeni a vasalást.

5. 6. A WC kefe és kefetartó kellemetlen szagának elkerülése érdekében ajánlatos a kefetartó aljára egy illatos szappandarab maradékot tenni.

7. Amennyiben vasalásnál túl forró, vagy az anyagon rövid ideig “ottfelejtett” vasalóval  zsemleszínű égésfoltot sikerült ejtenünk egy fehér ruhadarabon, tegyük azonnal fehérítőbe (feltéve, hogy az anyag nem kényes fehérítőre). A barnaságot kiveszi.

tutitippek.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük