hozzávalók / 12 adag
- 350 g kukoricaliszt
- 4 g só
- 1 dl olívaolaj
- 4 dl hideg víz
- 100 g gluténmentes lisztkeverék
elkészítés
- A lisztet a sóval kicsit összekeverjük, majd mehet rá a víz és az olaj.
- Jól összedolgozzuk, majd pihentetjük kicsit. Ha nem akar összeállni vagy esetleg ragadna, kevés gluténmentes lisztet adjunk hozzá, ezzel korrigáljuk az állagát. 8-10 dkg-os gombócokat formázunk belőlük.
- Kukoricaliszttel megszórt felületen, kisebb kör alakúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab tortilla is kijöhet, attól függ, mekkorára nyújtjuk.
- Felmelegített serpenyőbe helyezzük a kinyújtott tésztákat, és mindkét oldalukat körülbelül két percig sütjük, míg hólyagosak nem lesznek, illetve kicsit meg is barnulnak .
- Még kissé langyosan tálaljuk, de felmelegítve is teljesen jó, sőt még fagyaszthatjuk is.
- elkészítettem: 12 alkalommal