HOZZÁVALÓK
A hamburger zsemléhez:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 db tojás (kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárgája
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyem
- bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a lisztel és a sóval. A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.