Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Házi hamburger és hamburger zsemle


Házi hamburger és hamburger zsemle

HOZZÁVALÓK

A hamburger zsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)

A hamburgerhúshoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a lisztel és a sóval. A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).

A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük