Haverok, buli… veszélyek? Rendőrségi felhívás nyárra

fejlesztesek Vasarosnameny

buli

Nyáron felszabadultabbak a gyerekek, de nem szabad, hogy a felszabadultság felelőtlenséget is vonjon maga után – mondta Fülöp Gergely, akit arról kérdeztünk, milyen veszélyek leselkedhetnek a gyermekekre a szünidőben. A Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a gyerekek biztonságát érintő kérdésekben három nagy témát említett.

Otthon, az utakon és a szórakozóhelyeken is érhetik veszélyek gyermekeinket – mondta Fülöp Gergely, a Megyei Rendőr-főkapitányság szóvívője.

Mivel már mindennapos, sokan bele sem gondolnak abba, hogy a korlátlan ismeretszerzés és szórakozás tárháza, az internetmilyen veszélyeket jelenthet a fiatalabb korosztály számára. A szóvívő azt javasolja, a kisebbeket ne hagyjuk egyedül netezni, a nagyokat pedig tájékoztassuk a világháló veszélyeiről.

Természetes, hogy nyáron a gyerekek eljárnak szórakozni” – mondja Fülöp Gergely. A szakember szerint ilyenkor csak aszükséges pénzmennyiséget illetve telefont vigye magával a gyerek. Utóbbival kapcsolatban kiemelte, fontos, hogy szülei telefonszámát és a 112 általános segélyhívó számot fejből tudja az esetleges problémák és balesetek esetére.

A szóvívő a szülők közlekedés közbeni példamutatásának fontosságára is felhívta a figyelmet. A balesetek megelőzése érdekében elengedhetetlen a megfelelő gyerekülés és magasító használata, továbbá említette, hogy a biztonsági öv használata kötelező és fontos, a hátsó üléseken is.

A szórakozóhelyi viselkedéssel kapcsolatban azt mondta – az alapvető szabályokon túl -, a fiatalok mértékkel fogyasszanak alkoholt. Kiemelte, csak olyan italt igyanak amit előttük töltöttek ki, ne hagyják poharukat és csomagjaikat őrizetlenül. Hangsúlyozta, az ittasan elkövetett tetteikkért ugyanúgy felelnek az emberek, a bódult állapot nem felmentő körülmény.

Nem hanyagolható el a szülők szerepének fontossága: az, ha tudják, hová mennek a gyerekek, meddig maradnak és kivel buliznak” – zárta Fülöp Gergely.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!