Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Sütés

Havas hegycsúcs


Havas hegycsúcsHOZZÁVALÓK

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg mogyoró
  • 10 dkg nádcukor
  • 1/2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 db tojás
  • A mázhoz:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS

1.A tésztához olvasszuk meg vízgőz fölött az étcsokoládét, majd hagyjuk kihűlni. Keverjünk hozzá 1 db egész tojást és 1 db tojássárgáját, majd tegyük félre.

2.Morzsoljuk el a felkockázott, hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a nádcukrot, a darált mogyorót és a mézeskalács-fűszerkeveréket. Nyomjunk a közepébe mélyedést, és kanalazzuk bele az étcsokis-tojásos masszát. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

3.Formázzunk a tésztából diónyi nagyságú gömböket, az egyik végüket csúcsosítsuk ki kissé, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2 cm-re. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig. Akkor jó, ha felül világosabbak, az aljuk pedig halványbarna. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

4.Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, majd keverjük hozzá az olajat. Kiskanállal adagoljunk pöttyöcskéket a kész süteményekre.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük