sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Hatalmas érdeklődés fogadta a közlekedésbiztonsági napot Gergelyiugornyán

Vásárosnamény-Gergelyiugornya – A Bereg szívében tevékenykedő oktatási intézmények, megkülönböztetett figyelmet fordítanak a gyerekek közlekedésbiztonságának javítására. Így van ez Vásárosnamény-Gergelyiugornyán székelő Petőfi Sándor Tagintézményben is.

Az intézmény a tavasz beköszöntével, idén is megrendezte egy hetes Névadó Hetét. A színes és tartalmas programok egész sorát felvonultató rendezvény, szerves részét képezte a ,,40 éves Vásárosnamény” egész éves programkavalkádjának. Egyik, ha nem a legnagyobb sikert arató rendezvényük a sportnap. Az iskola diákjai alsó és felső tagozatonként, egy hatalmas KRESZ pályán mérethették meg tudásukat. A gyakorlatokat, versenyfeladatokat az iskolaudvaron, biztonságos környezetben, megfelelő pályaelemekkel felépített környezetben végezhették a gyerekek. Gönczi György tolmácsolásában alapvető közlekedési ismeretekről, a közlekedési kultúráról, tartott érdekfeszítő előadást az iskola diákjainak. A biztonságos közlekedést elősegítő biciklis nap remek hangulatban és kellemes időben zajlott, ahol a gyerekek kétkereküek mellett rollerrel, görkorcsolyával is bejárhatták a pályát. A gyerekek így játékos formában tehettek szert széleskörű gyalogos és kerékpáros közlekedési ismeretekre, gyakorlati tudásra. A sport nap célja azaz, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelő ismeretek elsajátításával minél több gyerek tanuljon meg magabiztosan kerékpározni, ismét sikerrel zárult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!