Hatalmas adócsökkentés jöhet

pénz 4

Az idei államháztartási hiány a GDP 0,9 százaléka lehet a kormány által tervezett 1,7 százalékkal szemben. Jövő évre is kisebb a deficit a már elfogadott költségvetési törvényhez képest – ami azt jelenti, hogy a kormány mozgástere 500-700 milliárd forint, amibe már egy komolyabb adócsökkentés is beleférhetne – írta az OTP Elemzési Központja most kiadott gyorsjelentésére hivatkozva a Napi.hu.

Ez az összeg elegendő lenne, hogy megszüntessék az ágazati adókat, bagatell adókat, de arra is, hogy a munkaadói társadalombiztosítási járulék (vagy ahogy egy ideje hívják már: szociális hozzájárulási adó) 27 százalékos mértékét, akár 6-8 százalékponttal is mérsékeljék – mutat rá az OTP elemzési Központja.

A kisadók megszüntetésére a közelmúltban már célzott Varga Mihály, a járulékcsökkentéspedig amúgy is szerepel a kormány napirendjén, mint nemrégiben kiderült.

24.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!