fejlesztesek Vasarosnameny
Három hétig csodálhatják a beregi kézimunka legszebbjeit a Matyó Múzeumban

Fotó: Herceg Péter

Vásárosnamény – Háromévente rendezik meg Mezőkövesden a Kis Jankó Bori Hímző pályázatot és Kiállítást, ahol az országos szemlén megyénket egyedüliként a Beregszem Egyesület képviselte.

A beadott 459 pályamunkának alig több mint 50%-át fogadta el a szigorú szakmai zsűri. Noha a beregi kézimunkák készítői először nyújtottak be pályamunkákat e rangos eseményre, a szakmai konferencián V. Szatmári Ibolya külön megdicsérte a beregi hímzés újszerű szerkesztéséért és kivitelezéséért bátor folytatásra biztatva az egyesület tagjait.

Alkotásaik – lakberendezési és használati tárgyak, valamint öltözködés kategóriában – is szerepeltek, ezeket három hétig tekinthetik meg a Matyó Múzeumban és Művelődési Ház kiállító termében – adott az eseményről tájékoztatást Herczegné Andrássy Éva az egyesület elnöke.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!