Hamisítatlan falusi disznóvágás és sztárfellépők sora Napkoron

napkori-bollerverseny

Minden évben hamisítatlan falusi disznóvágásra várják az érdeklődőket Napkoron a Napkorona Udvarházban, a Nemzetközi Száncsengés és Böllérversenyen

SZÁNCSENGÉS ÉS BÖLLÉRVERSENY 2017. JANUÁR 14. (SZOMBAT) 600 – 1900

NAPKOR, NAPKORONA UDVARHÁZ RENDEZVÉNY ÉS FESZTIVÁLKÖZPONT

Verseny:  Hagyományos mangalica házi feldolgozása

– Csapatmunka minősítés (marketing)

– Böllérmunka minősítés

– Húselőkészítés füstölésre, hűtésre

Húsfeldolgozás, disznótoros készítmények;

– toroskáposzta

– hurka-kolbász

– fogópálinka

– forralt bor minősítés

Versenyfeltételek:

– Nevezési díj: 30.000.- Ft, illetve lehetőség szerint különdíj felajánlása, melyet a zsűri ítél oda.

– A nevezési díjat 2017. január 11-ig, mely időpont egyben a nevezés határideje is a Napkorona Hagyományörző Lovas és Lövész Egyesület 68800099-11113993 Szabolcs Tak.Szöv. számlaszámára kell átutalni „böllérverseny nevezési díj” megnevezéssel.

– A csapatok egységesen 10 belépőjegyet (karszalagot) kapnak. Amennyiben a csapat létszáma nagyobb, úgy lehetőség van előre megvásárolni a belépőjegyeket. A rendezvény napján a területre már csak karszalaggal lehet belépni.

– A hozott sertés marhalevéllel, állategészségügyi bizonyítvánnyal, – állatorvosi igazolással és azonosítható fülszámmal legyen ellátva, valamint a Mangalica Szövetség tanúsítványával.

– A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!

– Csak nyomáscsökkentővel ellátott perzselők, gázpalackok használhatóak!

– A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos.

– Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül). A mangalica sertés kábítása 630 – 730 óra között folyamatos.

– A bontás után elvégzett vizsgálatot (Trichinella tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.

– A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt ATEV megsemmisítésre át kell adni.

– Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszer higiéniai előírásokat.

– A csapatok a késztermékek kóstoltatása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet.

– A csapatok kizárólag a helyszínen készített késztermékeket kóstoltathatják!

– A csapatok a versenyen készített ételeket kereskedelmi forgalomba hozhatják, kizárólag a szervezők által egységesen 500.-Ft-ért értékesített gasztrojegy ellenében. Az adagok árát a gasztrojegy egységárához viszonyítva kell meghatározni, pl: 1 adag toroskáposzta 1 gasztrojegy, 1 adag kolbász 2 gasztrojegy stb. Az árakat és az adagok mennyiségét a csapatok saját megítélésük szerint alakítják. A rendezvény végén a gasztrojegyek beváltásra kerülnek a szervezőnél számla ellenében, mely összegből 30 %  a szervezőt illeti meg.

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat;

– víz

– Mangalica napi áron (650Ft/kg + Áfa)

– 230 V csatlakozási lehetőség

Minden versenyző saját maga biztosítja: sátrat és egyéb eszközöket, felszereléseket.

Sátrakat és egyéb felszereléseket 2017. január 11-től legkésőbb2016. január 13-ig (péntek) a helyszínre kell vinni és elhelyezni. Az őrzésről gondoskodunk.

Díjak:

– közönségdíj a legnépszerűbb csapatnak

– a böllérek legjobbja

– a legjobb hurka

– a legjobb toros

– a legjobb kolbász

– a legjobb fogópálinka

– a legjobb forralt bor

Támba Miklós
Főszervező

Minden vélemény számít!