Hamarosan birtokba vehető a vásárosnaményi és azt Kisvarsánnyal összekötő bicikliút

40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

Hamarosan birtokba vehető a vásárosnaményi és azt Kisvarsánnyal összekötő bicikliút

Vásárosnamény – Folyamatos a fejlődés a Bereg szívében, Vásárosnamény. Ahogy arról már korábban beszámoltunk már több, mint két kilométer hosszan épül kerékpárút a városban, illetve az azt Kisvarsánnyal összekötő szakaszon. A nemsokára átadásra kerülő kerékpárút régi álma volt az önkormányzatnak, hiszen ezzel az érintett szakaszon minden gyalogos, a mozgási nehézségekkel küzdőket is beleértve, valamint a kerékpárosok kényelmesen közlekedhetnek majd, ezen az igen forgalmas szakaszon.

A támogatással megvalósuló fejlesztésre összességben, közel 350 millió forintot fordíthat az önkormányzat- tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor városvezető.

Az új kerékpárút megépítésének egyértelműen a helyi gépjárműhasználat csökkentése az egyik legfontosabb célja a városban, mely a Kisvarsányban már meglévő 3 kilométer hosszú kerékpárúthoz csatlakozik. A Bereg szívében lassan véget érő fejlesztés lehetővé teszi majd, hogy a kistérség lakói kerékpárral is eljuthassanak a néhány kilométerre lévő vásárosnaményi járási székhelyre, valamint a két település között elhelyezkedő ipari övezetbe.

A 4115-ös sz. ök. út és a 4108-as ök. út csomópontjában (azaz Árpád út, Kossuth Lajos úti csomópontnál) a létesítmény átvezetésre kerül. A Kossuth Lajos út É-i oldalán szintén elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül. A 4108-as számú út szelvényezés szerinti jobb oldalán egészen a Szabadság térig. A beruházás eredményeként kerékpárúttal kötik így ­össze a város számos önkormány­zati és közintézményét.

A beruházás érinti a Babus Jolán Kollégium, a Lónyay Menyhért Szakgimnázium és Szakiskola, a Városi Sportcsarnok, a Piactér, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság épületét is. Emellett több tucatnyi munkahelyet biztosító vállalkozás is található a most kialakításra kerékpár­út mentén.

Megvalósulása által olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztés valósul meg Vásárosnaményban, melyek hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A jelentős beruházás munkálatai közel két hónappal ezelőtt kezdték meg a kivitelezők, mely mostanra végéhez közeledik. A belvárost érintő Kossuth Lajos utcát érintő fejlesztések során a Micro Mine Kft. szakemberei, a cserjézést és kerítésbontást követően tereprendezést végeztek.

A tükörkiszedés után után kavicságyazás és szegélykövezés követte, melyet a kerékpárút szakaszán helyet foglaló aknák kiemelése és szintre hozása követett.

A kivételezés során a meglévő szegélykövek megsüllyedt részeinek helyreállítása és fugázása is megtörtént. A belvárosban, az Árpád utcán és a Vásárosnamény-Kisvarsány közötti szakaszon zajló munkálatok is végéhez közelednek.

A kavicságyazás megtörténte után, a  sovány beton beöntését követően már csak az aszfaltozási munkálatok maradtak hátra, így hamarosan birtokba vehető a kerékpárút teljes szakasza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!