Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel, Sütés

Hagyományos brassói


Hagyományos brassói

ELKÉSZÍTÉS

    1. A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk.
    2. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk.
    3. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát.
    4. A krumplit megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Olajban vagy zsírban kisütjük (lehet a kettő keveréke is), majd összekeverjük a szaftos hússal.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk majoránna
  • 50 dkg krumpli
  • olaj vagy zsír a sütéshez