ELKÉSZÍTÉS
- A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk.
- Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk.
- Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, végül sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát.
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Olajban vagy zsírban kisütjük (lehet a kettő keveréke is), majd összekeverjük a szaftos hússal.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg sertéslapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 fej hagyma
- 1 tk pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk majoránna
- 50 dkg krumpli
- olaj vagy zsír a sütéshez