Hagyományőrző táncházzal egybekötött flashmob Vásárosnamény főterén

fejlesztesek Vasarosnameny

Hagyományőrző táncházzal egybekötött flashmob Vásárosnamény főterén

Vásárosnamény – A tizenkettedik alkalommal hívták életre február első hétvégéjén, 2018 február 2. és 4. között a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű programsorozatot. A több mint tíz éves múltra visszatekintő, és évről-évre több intézményt és látogatót vonzó országos rendezvénysorozathoz, a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a Bereg szívében, Vásárosnaményban székelő Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Ház. Az eseményen tavaly több mint 600 intézmény 1500 programja várta a látogatókat. A megvalósuló országos rendezvényhez magyarországi és határon túli művelődési intézmények csatlakozhattak. Több mint ezer izgalmas és interaktív programmal várunk mindenkit, kisgyerekektől a szenior korosztályig. A kínálatban megtalálhatóak a hagyományos farsangi programok, a kínai festészet remekeit megidéző kínai táncelőadás, LEGO robot programozás, rajz és animációs filmes műhelyfoglalkozás, kincskereső játék, Open stage. A programsorozat országos volta és múltja, valamint az egyre érdekesebb programkínálat miatt fokozott médiafigyelem kíséri a rendezvényeket, az országos sajtó évről-évre beszámol a rendezvénysorozatról. Ez az egyetlen olyan közművelődési szakmai programsorozat, amely kiemelt figyelmet kap az országos és a regionális médiában. Az idei kiemelt tematika – Helyben van a sokszínűség – a művelődési intézmények összetett szerepét és sokoldalúságát állítja a középpontba – olvasható a programsorozat hivatalos honlapján.

A Kultúrházak Éjjel-Nappal lehetőseget adnak arra, hogy olyan helyi vagy környékbeli látogatókat, érdeklődőket is bevonzzon a beregi intézmény életébe, akik egyébként nem rendszeres látogatói vagy használói a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Háznak. Ma délután a város főterén, a Szabadság téren ennek lehettünk szemtanúi, hiszen délután két óra magasságában hagyományőrző táncházzal egybekötött flashmobra gyűlt össze a város színe-java és a városban járók. A Görice zenekar zenei aláfestésével induló flashmob magját a Bereg Szíve Néptánccsoport és vezetőjük Tihor Krisztián adta, melyhez a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 9.B és 12.A osztályának diákjai csatlakoztak. A rögtönzött táncok során szatmári táncokat láthatott a szép számmal egybegyűlt közönség, melyen belül csárdás, verbunk, friss- és lassú csárdás, gyors- és körcsárdás is színesítette a táncházat.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!