Hagyományőrzés a beregi értékek mentén a vásárosnamény Hétszínvirág Óvodában

fejlesztesek Vasarosnameny

Hagyományőrzés a beregi értékek mentén a vásárosnamény Hétszínvirág Óvodában

Vásárosnamény – A Bereg szívében, Vásárosnaményban számos intézmény fontosnak tartja a térség értékeinek megőrzését és több évszázados hagyományainak megismertetését a felnövekvő generáció számára. Ezen fontos feladatot végzi a vásárosnaményi Hétszínvirág Óvoda is, ahol immár hagyományos módon került népi tánc- és folklór jegyében értékek bemutatására kerülő hagyományőrző táncok és népi dallamok az intézmény tornatermében. A zsúfolásig megtelt teremben a műsort előadó gyerekek láthatóan izgatottan készülődtek a fellépésre, ahol a kedves kis hagyományőrző jelenetet már hetek óta próbálták. A rendezvény a Százszorszép csoport bevonulásával kezdődött, akik óvónőikkel egyetemben népi ruhában, az ,,Érik a szőlő,, című népdalt énekelve foglalták el az őszi kompozícióval dekorált terem közepét. Előadásuk során több, az őszi évszakot idéző népdal és tánc koreográfiát tekinthetett meg az óvoda apraja és nagyja.


A hagyományőrző délelőtt további részében a Hóvirág csoport foglalta el a fellépés helyszínéül szolgáló termet, akik szintén hagyományőrző népviseletben és tájjellegű, népi dallamokat előadva késztették tapsra a jelenlévők népes sokaságát. A bemutatók végén a két csoport és a teremben helyet foglaló óvónők, dajkák és gyerekek közös dallal köszöntötték az őszt és annak minden szépségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!