Közzétette - Kategória - Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Hagymás bab Bud Spencer módra


A cowboyok és Bud Spencer kedvenc serpenyőben készült étele a hagymás bab, egyszerű, de brutálisan kiadós étel.

Régen a vadnyugaton a bab volt az egyik legfontosabb élelmiszer, a kalandvágyók, nagy utazók könnyedén magukkal tudták vinni az úton, vászonzsákban tárolták a csomagjaik között, majd amikor tábort vertek, ebből készítettek kiadós, ízletes ételt, például hagymás babot.

És ki szereti még a hagymás babot? Az olaszok büszkesége, Bud Spencer, úszó, vízilabdázó és színész, a Piedone-filmek és a spagettiwesternek legendás csillaga. Filmjeiben szinte mindig kéznél volt egy serpenyő, hogy a legnagyobb szeretettel készítse el benne a hagymás babot, amit mindig el akart valaki csenni tőle. A színész, karaktereihez hasonlóan, szerette a finom falatokat, az egyszerű hagymás bab is nagy kedvence volt, ám a legjobban a tésztás ételekért rajongott.

A hagymás babot vörös- és fehérbaból is elkészíthetjük hagymával összefőzve, de igazán ízletes a szalonnától vagy kolbásztól lesz! Szerényen és felturbózva is nagyszerű, a chili kifejezetten jól áll neki, szóval ne sajnáljuk a csípős fűszert.

Hozzávalók 4+ személyre:

  • 60 dkg vörös- vagy fehérbab (konzerv)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 tk chilipor
  • 15 dkg húsos szalonna
  • ízlés szerint só és bors