ELKÉSZÍTÉS
- Az apróra vágott csirkemellet olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszért (jelen esetben a maggi fortély csirke falatok fűszert), hozzáadunk pár csepp vizet és fedő alatt pár percig puhítjuk.
- Azután a fedőt levesszük és a húst pirosra sütjük. Ezután elkészítjük a sós palacsintát: aA tojásokat a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűssége ne legyen túl híg. Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- A salátához apró csíkokra szeletlejük a hagymát, a jégsalátát és a sárgarépát. A joghurtot egy tálban összekeverjük a maggi fortély tzatziki fűszerrel és ráöntjük a salátára, és összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk összeérni az ízeket.
- Amikor mindennel kész vagyunk, akkor a sós palacsinta egyik felére a pirosra sült gyros csirkéből teszünk, majd ráhajtjuk a palacsinta másik felét és hideg salátát kínálunk hozzá.
HOZZÁVALÓK
- 3 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 50 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- 40 dkg csirkemell
- 1 cs fűszer ((gyros csirke falatok)
- 1 cs saláta fűszer (tzatziki)
- olaj
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kicsi jégsaláta
- 1 kis szál sárgarépa
- víz