Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Gyros sós palacsintában recept


Gyros sós palacsintában recept

ELKÉSZÍTÉS

    1. Az apróra vágott csirkemellet olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszért (jelen esetben a maggi fortély csirke falatok fűszert), hozzáadunk pár csepp vizet és fedő alatt pár percig puhítjuk.
    2. Azután a fedőt levesszük és a húst pirosra sütjük. Ezután elkészítjük a sós palacsintát: aA tojásokat a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűssége ne legyen túl híg. Bevonatos serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
    3. A salátához apró csíkokra szeletlejük a hagymát, a jégsalátát és a sárgarépát. A joghurtot egy tálban összekeverjük a maggi fortély tzatziki fűszerrel és ráöntjük a salátára, és összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk összeérni az ízeket.
    4. Amikor mindennel kész vagyunk, akkor a sós palacsinta egyik felére a pirosra sült gyros csirkéből teszünk, majd ráhajtjuk a palacsinta másik felét és hideg salátát kínálunk hozzá.

HOZZÁVALÓK

  • 3 db tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 50 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 cs fűszer ((gyros csirke falatok)
  • 1 cs saláta fűszer (tzatziki)
  • olaj
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 kicsi jégsaláta
  • 1 kis szál sárgarépa
  • víz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük