ELKÉSZÍTÉS
1.A filézett csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felcsíkozzuk. Ízlés szerint sózzuk és befűszerezzük majoránnával, rozmaringgal, fahéjjal.
2.Kókuszzsíron, vagy kevés sütőolajon jól átsütjük a húst.
3.A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket apróra tépdessük.
4.Elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körül-belül fél óra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet és lecsöpögtetjük. Hozzá keverjük a joghurtot, hozzá adjuk a fokhagymát, a mentát, citromlevet, olívaolajat, majd megsózzuk és borsozzuk.
5.A pitákat grill alatt átmelegítjük, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel, és a hússal
HOZZÁVALÓK
- 4 db pita
- 2 db csirkecomb filé (nagy)
- 2 nagy db paradicsom
- 1 db lila hagyma
- 1 db kígyóuborka
- 4 közepes db salátalevél
- rozmaring
- majoránna
- só
- bors
- A sütéshez:
- 2 ek kókuszzsír (vagy sütőolaj)
- A tzatzikihez:
- 25 dkg joghurt (natúr)
- 20 dkg kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mentalevél (vagy kapor)
- 1 tk olívaolaj (extra szűz)
- 1 mk citromlé (frissen csavart)
- bors (frissen őrölt)
- só
Like this:
Like Loading...