Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Gyros gazdagon


Gyros gazdagon

ELKÉSZÍTÉS

1.A filézett csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felcsíkozzuk. Ízlés szerint sózzuk és befűszerezzük majoránnával, rozmaringgal, fahéjjal.

2.Kókuszzsíron, vagy kevés sütőolajon jól átsütjük a húst.

3.A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket apróra tépdessük.

4.Elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körül-belül fél óra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet és lecsöpögtetjük. Hozzá keverjük a joghurtot, hozzá adjuk a fokhagymát, a mentát, citromlevet, olívaolajat, majd megsózzuk és borsozzuk.

5.A pitákat grill alatt átmelegítjük, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel, és a hússal

HOZZÁVALÓK

  • 4 db pita
  • 2 db csirkecomb filé (nagy)
  • 2 nagy db paradicsom
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 közepes db salátalevél
  • rozmaring
  • majoránna
  • bors
  • A sütéshez:
  • 2 ek kókuszzsír (vagy sütőolaj)
  • A tzatzikihez:
  • 25 dkg joghurt (natúr)
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mentalevél (vagy kapor)
  • 1 tk olívaolaj (extra szűz)
  • 1 mk citromlé (frissen csavart)
  • bors (frissen őrölt)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük