Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel

Gyors túrógombóc 20 perc alatt


Sweet cottage cheese dumplings with breadcrumbs

ELKÉSZÍTÉS

    1. A túrót a tojással, a sóval és a darával jól összekeverjük. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és logogó, enyhén sós vízben kb. 10 percig főzzük. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínű a belsejük, akkor vannak készen.)
    2. A kifőtt gombócokat leszűrjük és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral, tejföllel vagy porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 9 ek búzadara
  • csipet só
  • olaj
  • kb.20 dkg zsemlemorzsa
  • tejföl ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük