Gyors madártej

Gyors madártej

ELKÉSZÍTÉS

    1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. Ezután egy kanállal kisebb halmokat szaggatunk a fehérjehabból a forró tejbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot (főzés közben egyszer átfordítjuk a halmocskákat). Ezután a megfőtt habot egy szűrőkanállal kiszedjük, és alaposan lecsepegtetjük.
    2. A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliaaromával és egy kevés tejjel, simára keverjük. A forró tejbe mazsolát teszünk (akár el is hagyható), majd állandó keverés mellet belecsorgatjuk a tojásos-cukros keverékét. Ezután kevergetve pár percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön a vaníliaszósz. A kész szószra kanalazzuk a habot.
    3. A cukrot megkaramellizáljuk. A madártejet tálkákba szedjük, és a karamellöntettel tálaljuk.

HOZZÁVALÓK

  • 6 db tojás
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • mazsola
  • cukor
  • A karamellhez:
  • 2-3 ek cukor