40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Gyere közelebb! roma integrációs nap Nyíregyházán

Az előítéletek leküzdéséről szólt a nap a Szabadság téren. Gyere közelebb! címmel a romák elfogadásáról, a társadalomba való beilleszkedésről folytattak beszélgetéseket szakértőkkel és sikeres roma fiatalokkal. Mindezek mellett flashmobbal és koncertekkel hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire káros a diszkrimináció. A rendezvényen részt vett többek között a X-faktor sztárja, Oláh Gergő, a Somnakaj musical sztárjai, valamint a Parno Graszt együttes is.

Meglepetéssel indult a Gyere közelebb! roma integrációs nap Nyíregyházán. A városháza előtt cigányzene szólalt meg kora délután, amire roma és nem roma fiatalok közösen táncoltak. A flashmob nagy feltűnést keltett.

A roma integrációs nappal a diszkrimináció és a rasszizmus ellen kívántak fellépni a szervezők, mert szerintük sokszor az előítéletek nehezítik meg egymás elfogadását. A rendezvényre ezért sikeres roma származású fiatalokat hívtak meg, akik karrierjükről, származásukról meséltek.

A rendezvény este pódiumbeszélgetésekkel folytatódott, majd a Somnakaj musical sztárjai és a Parno Graszt adtak koncertet.

Z. Pintye Zsolt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!