Sok kellemetlen következménye lehet a klímaváltozásnak. Azt, hogy most egy szinte kibírhatatlan hőhullámot élünk meg, csak az egyik kellemetlenség, ami hosszú távon gondot okozhat, bizonyos élelmiszerek eltűnése és drágulása.
A klímaváltozásról a legtöbb embernek eszébe jut, hogy több az időjárási szélsőség, árhullám, hőség, és kihalhat egy csomó állat- és növényfaj. Ennél sokkal kézzelfoghatóbb, amit Rachtel Kyte, a Világbank elnöke mondott az ENSZ éghajlat-változással foglalkozó testületének, az IPCC egyik jelentése kapcsán. A vezető szerint az emberek könnyebben átérzik a probléma súlyát az élelmezés kérdése kapcsán. Elmondta, mely élelmiszerek tűnhetnek el, vagy drágulhatnak meg brutálisan, ha a klímaváltozás miatt emelkedik az átlaghőmérséklet a Földön.
Csokoládé
A kakaó hőérzékeny növény. Hacsak nem sikerül kitenyészteni a hőálló kakaócserjéket, a Föld átlaghőmérsékletének növekedése miatt a kakaó, és így a csokoládé ára is az egekbe szökik majd.
Alma
Ha a felmelegedés így folytatódik, a telek melegebbek lesznek, a tavasz hamarabb jön el, és emiatt csökkenni fog az almafák terméshozama. De nem csak kevesebb lesz az alma, hanem kisebb is, mégis sokba fog kerülni.
Banán
A globális felmelegedés miatt nem pusztulnak el a banánt pusztító kártevők. Ráadásul a nagyobb meleg miatt a gyümölcsök héja foltos lesz, és a nagy melegben a gyümölcsösök is sebezhetőbbé válhatnak, könnyebben gombásodhatnak.
Kávé
A nagy meleg elsősorban az arabica kávéra van pusztító hatással; egyes vélekedések szerint a természetes kávétermő helyek kipusztulásával eltűnhet a kávé a Földről.