Futással toboroz katonákat a Magyar Honvédség megyénkben is

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Futással toboroz katonákat a Magyar Honvédség megyénkben is

Futással toboroz katonákat a Magyar Honvédség. Az országos rendezvény célja a katonai hivatás népszerűsítése mellett az egészséges életmód hangsúlyozása, továbbá emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre.

Kedden délután érkezett Nyíregyháza belvárosába a 2016 kilométeres országos váltófutás stafétája. A Magyar Honvédség kezdeményezésére április 13-án a fővárosból indult a futás, amelyhez több település, köztük Nyíregyháza is csatlakozott.

Katonák és civilek közösen sportoltak együtt annak érdekében, hogy minél többen figyeljenek az egészséges életmód fontosságára. – Nagyon szívesen jöttem, mivel nagyon szeretek futni, sportolni és fontosnak tartottam, hogy csatlakozzak egy ilyen megmozduláshoz, ami a haza védelmét szolgálja és az egészséget terjeszti – fogalmaz Nagy Ágnes Dóra, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákja.

A szervezők célja az egészséges életmód hangsúlyozása mellett a katona hivatás népszerűsítése is. Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság vezetője szerint a haza védelme nagyon fontos hivatás, ami akár szerződéssel is végezhető, nem csak hivatásos katonaként. A katonaélet tele van kihívásokkal, nem unalmas pálya. Veszélyes ugyan, de a kiképzések során a katonák különleges képességekre tesznek szert, amelyeket akár katonaként, akár később civilként is tudnak hasznosítani.

A toborzó sporteseményen az 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekara térzenével és különleges díszelgő bemutatóval szórakoztatta a látogatókat. Akit pedig érdekelt, betekintést nyerhetett a katonai kézifegyverek használatába, sőt jelentkezhetett a hadsereg kötelékébe is.

Piszár Tünde

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!