40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések

Rendőrség (4)

A közelgő mindenszentek és halottak napja hétvégéjén a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkre és környékükre, elsősorban bűnmegelőző és forgalomsegítő jelleggel.

A nagyobb forgalmú sírkertekben a rendőrök mellett polgárőrök és önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő diákok is figyelnek az emberek vagyonbiztonságára és a zavartalan közlekedésre.

A megye területén közlekedők október 30-ától november 3-áig a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, amely elsősorban a forgalom segítésére irányul. A bűnmegelőzés érdekében több temetőben szórólapokon, illetve közvetlenül is felhívják a figyelmet a nagy tömegben gyakrabban előforduló bűncselekményekre.

A rendőrség tanácsai:

  • autójukat gondosan zárják be, értékeket ne hagyjanak a gépjárműben;
  • lehetőleg a kijelölt, őrzött parkolóhelyeket vegyék igénybe;
  • fokozottan ügyeljenek a KRESZ betartására, akár gépjárművel, kerékpárral vagy gyalogosan közlekednek;
  • irataikat, pénzüket táskájuk vagy ruházatuk belső zsebében tartsák;
  • csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van;
  • ne tárolják bankkártyájuk mellett a PIN kódját;
  • fokozottan figyeljenek csomagjaikra!

Amennyiben bűncselekmény elkövetését észlelik, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!