„Finn módszeres” ellenőrzést tartottak a mátészalkai rendőrök

„Finn módszeres” ellenőrzést tartottak a mátészalkai rendőrök

A közúti kontroll során négy sofőr bizonyult ittasnak. Velük szemben a mátészalkai rendőrök közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 22-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek. A rendőrök az ellenőrzés ideje alatt Csengerben összesen 369 járművezetőt ellenőriztek, melynek során négy sofőr bizonyult ittasnak. Velük szemben közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain. A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár többszázezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.  Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!