fejlesztesek Vasarosnameny

Filmvetítéssel egybekötött drogprevenciós előadás diákoknak (1)

Filmvetítéssel egybekötött drogprevenciós délutánra invitálták csütörtökön a fiatalokat. A nyíregyházi önkormányzat és a Magyarságért Polgári Civil Egyesület közös szervezésében megvalósuló program célja, hogy az ifjúságot egyre súlyosabban érintő kábítószer-fogyasztást visszaszorítsák.

Magyarországon 2014-ben 42 kábítószer-fogyasztással közvetetten összefüggő halálesetet regisztráltak. Az elhunytak között 33 férfi és 9 nő volt. Kábítószer-használattal közvetlenül összefüggő okok miatt további 23-an vesztették életüket.

Drogfogyasztással kapcsolatos tapasztalatait osztja meg Ádám az Örökösföldi Közösségi Házban összegyűlt fiatalokkal. A nem túl vidám élménybeszámoló része annak a programsorozatnak, amelynek célja, hogy az ifjúságot egyre inkább érintő drogfogyasztást visszaszorítsák.

Az eseményen levetítették a Gina című filmet is, amely egy kábítószer-fogyasztó fiatal lány megrázó történetét meséli el. Ezt követően a rendőrség munkatársai tartottak felvilágosítást arról, hogy milyen büntetést kaphatnak azok, akik kábítószert fogyasztanak vagy értékesítenek.

Piszár Tünde

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!