fejlesztesek Vasarosnameny

kisvarsany-vasarosnameny

Vásárosnamény – Vásárosnamény fejlődését jól jelzi, hogy az utóbbi években nemcsak az új Tisza-híd épült meg, s érte el a várost az M3-as autópálya, hanem itt kapott helyet a Belügyminisztérium adatfeldolgozó központja, új árvízvédelmi létesítmények épültek, s a napokban ünnepélyesen is átadták a több mint 100 embernek munkát és biztos megélhetést adó Swiss Krono Kft. naményi gyárát.

A most benyújtott pályázatok elbírálására és új programok kiírására várnak.A  települések elkészítették, és a kiírás megjelenése után be is nyújtották a Területi és Településfejlesztési Program (TOP) keretében meghirdetett projektekre a pályázatukat. Az elbírálásra várnak, hogy a tervekből valóság legyen.

– A TOP-os pályázataink sorában nagyon fontos helyet foglal el a Kisvarsány és Vásárosnamény között megépülő kerékpárút, a 350 millió forintos fejlesztés jelentősen megkönnyíti a dolgozók munkába járását is – mondta el Filep Sándor. Bereg fővárosának első embere kifejtette, a Zöld város programban az Eötvös-kúria felújítására pályáztak, több mint félmilliárd forint összegre, s ugyancsak ilyen nagyságrendben tervezik a 41-es számú főút mellett az ipari terület fejlesztését. A legutóbbi ülésen döntött arról a testület, hogy benyújtunk egy határon átnyúló szlovák–magyar pályázatot is, melynek keretében közel 300 milliós fejlesztés révén egy 25 méteres medencével, valamint egy gyermek-játszómedencével, ehhez kapcsolódó gépészettel és napozóval bővítjük a Szilva Termál- és Wellnessfürdőt a városban.- zárta gondolatait a Kelet-Magyarország című napilapnak adott interjújában Filep Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!