sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

Figyelmeztettek, majd ajándékoztak a barabási rendőrök

Barabás – A barabási rendőrök az év minden szakaszában fokozott figyelmet szentelnek a kerékpárosok közlekedésbiztonságának.

A barabási rendőrök az elmúlt héten is ellenőrizték a kerékpárosokat a közúti balesetek megelőzése érdekében. Akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, a figyelmeztetés mellé első és hátsó kerékpáros-lámpát, valamint láthatósági mellényt adtak ajándékba. A rendőrök ezen alkalommal is több alig, vagy teljesen láthatatlan kerékpárost tettek láthatóvá.

A lámpák és prizmák nem csak kötelező tartozékai a kerékpárnak, de életet is menthetnek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanilyen jelentőséggel bír.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!