Figyelmeztetést adott ki a NÉBIH – Csokoládét és díszítő habalapot vontak ki a forgalomból

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Figyelmeztetést adott ki a NÉBIH - Csokoládét és díszítő habalapot vontak ki a forgalomból

illusztráció

A Nébih hivatalos oldala szerint egy csokoládéban fémdarabot találtak, míg egy díszítő habalapba tejfehérje került, holott elméletileg laktózmentesnek kellett volna lennie. Mindkét – egymástól független – terméket visszahívja a gyártó.

Két, egymástól független termék ellen is fellépett a Nébih. A hatóság tájékoztatása szerint, az egyik esetben helytelen receptúrával gyártott díszítő habalapot hívtak vissza:

A termék neve: Crème Patisserie Decor
Márka: MEGGLE
Kiszerelés: 500 ml
Lejárat: 2019.01.09. és 2019.02.11.
A helytelen receptúra miatt a termék tejfehérje hozzáadásával készült, ugyanakkor a csomagoláson a “laktózmentes” és “tejfehérjementes” kifejezések olvashatók. A termékből kizárólag Magyarországra értékesítettek.

A Nébih felhívja a tejallergiában és a tejcukor érzékenységben (laktóz intoleranciában) szenvedő fogyasztók figyelmét, hogy amennyiben vásároltak a kifogásolt termékből, azt ne fogyasszák el.

A hatóság által közölt másik esetben egy német bejelentés szerint egy vásárló kisebb drótdarabot talált a dmBio étcsokoládés kókuszos szeletben. Ezért a dm Kft. értesítette a Nébih-et, a terméket kivonta a forgalomból, és minden szükséges intézkedést megtett a vásárlók tájékoztatása céljából. A szóban forgó termék adatai:

Név: dmBio étcsokoládés kókuszos szeletet
Kiszerelés: 40 g
Minőség-megőrzési idő: 17.04.2019.
RASFF referenciaszám: 2018.3233
A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy akár üzletben, akár webáruházon keresztül vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyasszák el. A dm tájékoztatása szerint a terméket az üzletek visszaveszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!