40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Fergeteges szüreti mulatságot csaptak a beregi ovisok Vásárosnaményban (1)

Vásárosnamény – A Bereg szívében, Vásárosnaményban számos intézmény életének fontos részét képezi a térség és az ország értékeinek megőrzése és több évszázados hagyományainak megismertetése és bemutatósa a felnövekvő generáció számára. A hagyományőrzés egyik helyi fellegvára a vásárosnaményi Hétszínvirág Óvoda, ahol az őszi kavalkád programsorozat keretein belül, ismét hagyományőrző napra került sor.Fergeteges szüreti mulatságot csaptak a beregi ovisok Vásárosnaményban (2)

A hagyományőrző napot a Csillagvirág csoport bevonulása nyitotta meg, akik óvónőikkel és dajkáikkal egyetemben népi ruhában, népi mondókákat szavalva foglalták el az őszi kompozícióval dekorált udvar térkövezett részét. Előadásuk során több, az őszi évszakot idéző népdal és tánc koreográfiát tekinthetett meg az óvoda apraja és nagyja, melyet Konczné Liga Edina, Kun Béláné és Bányai Sándorné tanított be a gyermekeknek.

Fergeteges szüreti mulatságot csaptak a beregi ovisok Vásárosnaményban (3)

A hagyományőrző délelőtt további részében a Boglárka csoport foglalta el a fellépés helyszínéül szolgáló, hamarosan átadásra kerülő óvoda szárny előtti teret. A gyerekek népi zenére vonulva, szintén hagyományőrző népviseletben és tájjellegű, népi őszi dallamokat énekelve elevenítették fel az őszi beregi szüret táncos mulatságainak hangulatát. Fergeteges műsoruk végén, hangos tapsra késztetve a jelenlévők népes sokaságát. Az őszi szüreti hagyományokat felelevenítő műsort Kissné Gráf Éva és Togyeriska Katalin tanított be a gyereknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!