Felvételi: 193 diákot várnak a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumba

fejlesztesek Vasarosnameny

vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében húsz középiskolában – Ibrányban és Vásárosnaményban egy-egy, Kisvárdán négy, Nyíregyházán 14 intézményben – matematikából és magyarból kell egy-egy tíz kérdésből álló feladatsort megoldaniuk a középiskolába jelentkezőknek, melyekre tantárgyanként 45 perc áll a rendelkezésükre. A tökéletesen megoldott ­feladatokért 50 pont szerezhető.

Megtörténhet, hogy valaki most szombaton alapos, indokolt és igazolt ok miatt nem tud részt venni a írásbeli felvételin; az se keseredjen el, mert öt nappal később, január 21-én lehet pótolni a központi írásbelit, melynek eredményei február 4-én derülnek ki. Ezután kell leadni a középiskolai felvételi jelentkezési lapokat, a határidő február 12. A szóbeli és alkalmassági vizsgákat február 16. és március 4. között tartják, a középiskolák pedig április 8-áig elkészítik az ideiglenes felvételi rangsort. Ezek alapján összeállítják a végleges felvételi jegyzéket, a középiskolák április 26-áig küldik ki a felvételről vagy az elutasításról szóló levelet.

A térség gyűjtőintézményeként évek óta bonyolít felvételiztetést és ezt megelőzően előkészítőket a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, ahová az idén a v. Az intézmény igazgatóhelyettesétől, Baráth Tibornétól megtudtuk, hogy az általuk felkészített tanulókkal az elmúlt évek feladatait, vagy azokhoz hasonlókat oldatnak meg, s az alapkészségek fejlesztésén túl magyarból és matematikából is azt figyelik, vajon a továbbtanulni vágyok alkalmasak-e a középiskolai tanulmányok megkezdésére.

– A környező iskolákból fogadjuk a fiatalokat a felvételi napján 10 és 11 órától, s a felügyeletbe ilyenkor az egész tantestületet beosztjuk. Arra persze ügyelünk, hogy egy szaktanár ne a saját tárgyából írókra vigyázzon. Ilyenkor természetesen még számunkra sem ismert, ki melyik intézményt jelölte meg elsőként, így azt sem tudjuk, mennyien jutnak be hozzánk. A felvételizők írásban előzetesen megkapják, milyen eszközt szabad magukkal hozniuk, illetve a legfontosabb tudnivalókat az előkészítőkön is elmondjuk – mondta el a Szabolcsonline szerkesztőségének Baráth Tiborné.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!