fejlesztesek Vasarosnameny
Felső-szabolcsi és beregi diákok az egyetemi táborban (1)

Képek: Programok az egyetemi táborban

Kisvárda, Záhony – A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium képviseletében felső-szabolcsi középiskolások is részt vesznek a Debreceni Egyetem hétfőn nyitott nyári táborában.

Az egyetem Természettudományi és Technológiai Karának egyhetes táborában a tehetséges diákok betekintést nyerhetnek a Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe. A laboratóriumokban a középiskolások a legmodernebb eszközökkel, valamint a felkészült és elkötelezett munkatársak irányításával egy-egy kutatási projekt feladatot dolgoznak ki. A tábor utolsó napján konferenciát szerveznek, ahol a résztvevők kutatómunkájuk eredményeit egy rövid prezentációban mutatják be. A szervezők a kutatómunkát színes programokkal egészítik ki, az ismeretterjesztő előadások és laborlátogatások mellett bemutatják az egyetemi diákélet szépségeit is. A nyitónapon egy dél-nyírségi autóbuszos kirándulás keretében a résztvevők megismerkedhettek a Kék-Kálló völgyével, Létavértes nevezetességeivel, a Monostorpályiban található tubusmagtárakkal, a Vekeri-tó és Fancsika környéki erdős pusztákkal.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!