40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Felragyogott az első gyertya fénye Vásárosnamény adventi koszorúján

Vásárosnamény – Ismét eltelt egy év, újra itt van advent első vasárnapja, mellyel megkezdődött a térség legnagyobb fesztiválja az ,,Advent Vásárosnaményben” programsorozat. A vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete, melyet immár hagyományosan a Bereg szívében, tartalmas és színes programokkal  is megünnepelnek.

A négy hetes “szent idő” alatt, Vásárosnamény Város Önkormányzata a karácsonyra való lelki felkészülést és a városlakók ünnepi várakozását kívánja növelni. Az adventi készületek egyik legfontosabb eleme az adventi vasárnap estéken tartott gyertyagyújtás, amely immár meghatározó eseménnyé vált a városban. Az immár hatodik alkalommal, az alkalomhoz illően a város főterén, a Szent István Emlékparkban tegnap este került meggyújtásra az első gyertya a város adventi koszorúján. Az első gyertyát Filep Sándorral a város polgármesterével közösen, a helyi Görögkatolikus Egyházközség képviseletében, Demkó István parókussal közösen lobbantották fel.

A gyertyagyújtás megelőzően, finom házias ízek várták a kilátogatókat a szeretetvendéglátás jegyében. Itt az önkormányzat munkatársai, az ünnepi hangulatot idéző sütőtököt, forró teát és bort kínáltak a népes számmal egybegyűlt ünneplő közönségnek. A szeretet vendéglátást követően az ünneplők a megye egyik legszebb adventi koszorúja köré gyülekezve hallgathatták meg Filep Sándor polgármester köszöntőjét.

Ünnepi köszöntőjét követően a helyi Görögkatolikus Egyházközösség vezetője, Demkó István atya adventi gondolatai hangzottak el, melyet gyülekezete által adott ünnepi műsor színesített.Az adventi gondolatok után a város polgármestere és az atya közösen lobbantották lángra az első adventi gyertya lángját.

A gyertya meggyújtását követően Filep Sándor zárszavában megköszönte a megjelenteknek a részvételt, majd kitért a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályának megsegítéséért rendezett jótékonysági bál sikere.

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!