FELHÍVÁS ADOMÁNYOZÁSRA! Kétségbeesett család várja a segítséget Gulácson

fejlesztesek Vasarosnameny
FELHÍVÁS ADOMÁNYOZÁSRA! Kétségbeesett család várja a segítséget Gulácson
Gulács – Balogh Tiborné négy gyermekével él Gulácson egy albérletben. Férje kiemelt ápolási segélyt kap, ő pedig csupán a családipótlékot. 120.000 Ft a havi összbevétele a családnak. Ebből kell megélniük, ha az apa nem talál alkalmi munkát, amivel a családi kasszát gazdagíthatná. Nagyon szegényesen élnek. Az albérletben van víz, villany. A bútorzat is elég kopott. Egy 50 centiméter átméréjű televíziójuk van semmi extra nincs. Játékot szinte nem is nagyon lehet találni a házban, ha belépünk. A gyerekek között Tibi a legidősebb 15 évesen a helyi iskolába jár. Peti 13 éves csecsemőkorában rövid bélszindrómával mútötték, ahogy testvérét a 12 éves Gabit is, aki középsúlyos hiperaktív és enyhe fogyatékos. Pszichiátriára hordják Nyíregyházára. A legkisebb, Réka 10 évesen 14 kg és 102 cm. Koraszülött volt 1 kg 49 dkg-mal jött világra. Bélelzáródás miatt 3 naposan megműtötték. Fél éves korában vették észre, hogy baj van. „Azt láttuk, hogy félretartja a fejét” – mondja Saci az anyuka.Akkor derült ki, hogy agyi bénulása van. A vizsgálatok folyamán kiderült, hogy felszívódási zavar, súlyos fehérje és energia alultápláltság, epilepszia, inkontencia betegségekkel is küzd az alig tíz éves lány. „Azt jósolták nem éli meg az egy éves korát. Javasolták, hogy adjuk be intézetbe. Mi nem szerettük volna, hiszen családcentrikusak vagyunk. Engem nevelőszülők neveltek tudom milyen, ha nem a vérszerinti családban nő fel az ember” A kislány speciális tápszert kap és speciális étrendje lenne, de ezt nem tudják megfizetni, így azt eszik, ami éppen otthon van. Az oliva olaj, fehérjedús ételek, halak megfizethetetlenek számukra.Magatehetetlenül fekszik egész nap. Pelenkázni kell, nem tud beszélni, se járni. Testvéreit és szüleit felismeri, de egyébként nem sok kapcsolata van a külvilággal azon kívül, hogy Nábrádra járnak egy speciális iskolába, a tarpai Támogatószolgálat fuvarozza őket. Heti egy alkalommal mennek a nappali foglalkoztatású intézménybe. Minden segítség jól jön számukra. Az anyuka számos helyre írt eddig, nem járt sikerrel. Az élelmiszerek megvétele, a gyerekek ruháztatása is luxusnak tűnik számukra. Baloghné vállalja a nyilvánosságot, hogy hátha akadnak olyan személyek, akik segítséget tudnak nekik nyújtani ebben a helyzetben.
„Nem szégyenlem a helyzetünket, számomra a gyerekek az elsők és legfontosabbak. Ha Isten betegséggel adta őket, akkor is a mi kötelességünk felnevelni őket”.
Aki a cikk elolvasása után úgy érzi tudja támogatni a nehéz sorsú családot bármilyen felajánlást, Balogh Tiborné, Gulács Rákóczi út 33 a jelenlegi postacímre teheti meg. Esetleg pénz adománnyal segíteni tudók a 10404481-86767683-72551001 számlaszámra tudnak utalni. Minden segítséget örömmel fogadnak.
Köszönettel
Patak Gábor Gaba
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!