40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Master Good

Illusztráció

Jelenleg Magyarországon minden harmadik csirkét a Master Good cégcsoport keltet, neveltet és dolgoz fel. Egy most induló beruházás eredményeképpen ez az arány két év múlva meg fogja közelíteni az 50 százalékot, a csaknem 130 millió csirkéből 60 milliót fog feldolgozni a vállalkozás.
Az export aránya 55 százalék fölötti, a termelés 30-35 százalékos növekedésével ez el fogja érni a 70 százalékot – mondta Bárány László, a Master Good ügyvezető igazgatója és tulajdonosa annak kapcsán, hogy a kisvárdai központtal működő cégcsoport ismét egy nagy beruházás előtt áll.
A 8,9 milliárd forintos fejlesztéssel a cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítik, mely nem csak hogy növeli a vállalat exportkapacitását, hanem 500 új munkahelyet is létrehoz Kisvárdán.A beruházáshoz pedig a kormány 3,56 milliárd forint támogatást ad – jelentette be március 8-án Budapesten Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a külkereskedelem növekedési dinamikájának fenntartásához egyre több olyan magyar vállalatra van szükség, amelyek exportpiacra tudnak lépni. Ismertetése szerint az elmúlt másfél évben tíz nagy magyar vállalattal kötöttek megállapodást új beruházás indításáról, összesen 90 milliárd forint értékben. Ehhez 24 milliárd forint egyedi kormánydöntésen alapuló támogatást adtak, amellyel csaknem 2500 új munkahely jön létre. Kiemelte azt is, hogy a Master Good tavaly 2,2 milliárd forint adót és járulékokat fizetett be a költségvetésbe, amiben az általános forgalmi adó nincs benne. A fejlesztés eredményeképpen létrejövő többletkapacitás a cégcsoport adóteljesítményét 4 milliárd forint fölé emeli két éven belül – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter elmondta: „A Master Good a beruházással jelentősen meg tudja növelni a vágóhíd és a feldolgozóüzem kapacitását. A családi vállalkozás az intenzív növekedésnek köszönhetően mára a húsz legnagyobb európai baromfivágóhíd között van, és a fejlesztés lehetővé teszi, hogy bekerüljön a tíz legnagyobb közé. A cégcsoport megerősítheti pozícióit a külpiacokon, Európán kívül is” – jelezte.

A Master Good cégcsoport ezen fejlesztése, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatával került be a kormány által kiemelten támogatott beruházások közé. Dr. Seszták Miklós kérdésünkre elmondta, hogy mind kisvárdai magánemberként, mind miniszterként mindig is büszke volt arra, hogy az ország kis szegletében dolgozó, innen indult, itt munkahelyeket teremtő céget nem csak Kisvárdán, megyénkben és országszerte, hanem nemzetközileg is ismerik, s elismerik. Hogy a kisvárdai Master Good már a világcégek között említendő.

A városunk számára igen fontos jelentőséggel bíró bejelentésen ott volt Leleszi Tibor polgármester is: „A Master Good évek óta folyamatosan fejlődik, kapacitást bővít és újít, miközben több kisvárdai embernek biztosít munkalehetőséget. A cég ráadásul társadalmi szerepvállalásával is elkötelezett Kisvárda irányába, hiszen évek óta több helyi sport rendezvényt, szervezetet anyagilag is támogat, továbbá hozzájárul a város vagyoni értékeinek megújításához, növekedéséhez is.” – mondta Kisvárda polgármestere.

A Master Good csak tavaly 25 milliárd forintot költött el magyar termelőknél, hazai kis- és középvállalkozásoknál, és ennek további növelését segíti a jelenlegi fejlesztés – mondta Bárány László, hozzátéve, hogy az 500 új dolgozóval együtt csaknem 1300 embert foglalkoztatnak majd.

A csoport konszolidált árbevétele tavaly 43,5 milliárd forint volt, a 2014-es 37,8 milliárd forint után. Arra számítanak, hogy a beruházás eredményeképpen az árbevétel három éven belül eléri majd az évi 60 milliárd forintot.

Durucz Gabi
MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!