40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
Fehérgyarmati delegáció az erdélyi emlékhelyek nyomában
Fehérgyarmat – A Tranzit-Ker Zrt és a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium képviselőinek ötfős delegációja 2015. október 30-án és 31-én kétnapos körúton vettek részt Erdélyben, melynek során számos magyar vonatkozású emlékhelyet kerestek fel.

Elsőként Szamosújvárra érkeztek, ahol a temetőkertben megkoszorúzták Rózsa Sándor sírját.

Következő úti céljuk Marosvécs volt, ahol báró Kemény János kastélyát tekintették meg, majd a kastély kertjében koszorút helyeztek el báró Kemény János és Wass Albert síremlékénél és a Helikon-asztalnál.

A körút második napján a résztvevők ellátogattak a Békás-szorosba, majd Csíksomlyóba utaztak és ott megtekintették a Kegytemplomot.

Végül a delegáció ellátogatott a Nyerges-tetőre, ahol az 1849. augusztus 1-jén elesett hős székely katonák emlékére állítottak kopjafát.

Márton József

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!