40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
tuzolto

Illusztráció

Második alkalommal rendezték meg Nagykálló- Harangodon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megalakított önkéntes mentőcsoportok versenyét, ahol a polgári védelmi szakterülettel kapcsolatosan, szombaton délelőtt tizennégy csapat mérte össze tudását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében, tizenhárom járási és a megyei önkéntes mentőcsoport vett részt a szombati versenyen, ahol tizennégy feladatot kellett az ötfős csapatoknak időre megoldaniuk.

A rendezvényt Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, ahol az eseményen az együttműködő szervezetek képviselői is részt vettek.

A tizennégy állomáson nyúlgát építése, árvízi védekezéshez kapcsolódó kérdések és buzgár elfogó medence építése is szerepelt, valamint a kimenekítéshez- kitelepítéshez a túlélő csomag összeállítására, továbbá az elsősegélynyújtásra, a sérültek szállítására is kíváncsiak voltak a versenybírók. Emellett járműmentés, katasztrófavédelmi teszt is szerepelt a feladatok között és felkészítést kaptak a versenyzők a Katasztrófavédelmi Mobil Labor és a Sugárfelderítő egység felszereltségéről is.

Az eredményeket Gyenge László tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő összesítette, valamint értékelte.

Az első helyen a Fehérgyarmati Járás önkéntes mentőcsoportja végzett, a csengeriek a második legjobb eredményt érték el, míg a harmadik helyen a tiszavasvári önkéntesek végeztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának különdíjában a Fehérgyarmati Járás önkéntes mentőszervezete részesült, míg az első három helyezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség ajándékát is megkapta.

 

Az eredményekhez ezúton is gratulálunk!

Fotós: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!