Fegyverkovácsok remekei: Különleges kiállítás nyílt a Jósa András Múzeumban

fejlesztesek Vasarosnameny

Különleges kiállítás nyílt a Jósa András Múzeumban

Különleges kiállítás nyílt a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A látogatók többek között különleges kardokat tekinthetnek meg és szakmai előadásokat is meghallgathatnak.

A nem mindennapi kiállítás a nyíregyházi Szabó István, „kardcsiszár” munkássága köré szerveződik. A szabolcsi fegyverkovács az ország legaktívabb kardkészítője, ő készíti az augusztus 20-i budapesti tisztavatás díszkardját, és az iparművész műhelyéből kerül ki a Székely Vágták győztesének jutalma is.

A nyíregyházi egynapos kiállításon annak a kardnak a másolata is látható, amit a 100 éves háború idején került ajándékozás során York városába Zsigmond német-római császártól és magyar királytól.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!