fejlesztesek Vasarosnameny

Farsangi mulatság a Kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban (8)

A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Kollégiumi Diákönkormányzat a közelmúltban rendezte meg a már rendhagyóvá vált farsangi mulatságot. Jókedvből, nevetésből és humorból idén sem volt hiány.

Az előadásokat Káplár Patrícia volt Koli DÖK elnök, Szepesi Annamária tanárnő, Goldman Tamás és Major Attila zsűri tagok értékelték. A rendezvényt a Diákszínpad nyitotta. Előadásukban Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című komikus eposzát tekinthettük meg. A diákok teljes odaadással és átéléssel közvetítették a „múlt kor” farangi hagyományait. Munkájukat Péter Marianna tanárnő segítette. A színdarab meggyőzte a zsűrit, 36 ponttal értékelték a látottakat.

A következő előadás során a jövőbe utazhattunk a 9.a osztályos tanulók segítségével. 10 év múlva egy osztálytalálkozót szerveztek kicsit másképp. Műsorszámukba osztályfőnöküket Ferenczi Norbert tanár urat és kollégiumi csoportvezetőjüket Nagyné Kovács Ágnes tanárnőt is bevonták. Előadásukkal felfokozták a hangulatot, melyet 38 ponttal értékelt a zsűri.

A Jövőből visszaugorva a jelenbe a 9/ajtp osztályos tanulók produkcióját tekinthettünk meg, akik egy kör- és egy pörgős country táncot jártak. A koreográfiát betanította Rézműves Izsák. A tánc után láthattunk még egy kis bemutatót tőlük aminek „A buszmegállóban” címet adták. A zsűri tagjai a táncot 33 ponttal, a bemutatót 37 ponttal értékelték.

Jó-e a kolis élet vagy sem? A kérdésre a 10.a osztály diákjai próbáltak választ adni. Műsorukban az osztály fiú tagjai menekült a kollégiumból, a lányok pedig idegeneknek álcázva magukat azt hitték az épületre, hogy egy palota és megpróbáltak bejutni. Miután sikerült benézniük a kollégiumi életbe kiderült számukra, hogy ez olyan akár csak egy fej vöröshagyma: minél jobban belemész annál jobban siralmas. Látványos előadásuk a „Jobb kint, mint bent”címet kapta, amit a zsűri 39 ponttal értékelt.

A 11.a osztályos tanulók egy esküvőt jelenítettek meg kicsit szokatlan módon. „Menylegény” vagy „Vőasszony”? – manapság már nem számít… Előadásukban egy szertartáson vehettünk részt, ahol az utolsó pillanatban új szeretője akadt a „vőasszonynak” aki harciasan kiállt szerelméért és a „menylegényt” a földre tiporta. Ezután már nem volt ki megakadályozza a boldogan kimondott „igen” utáni csókot. Műsorszámuknak az „Ásó, kapa, nagyharang” címet adták. Előadásukra 37 pontot kaptak.

Mindezek után pedig Kolozsvári Dóra 12.g osztályos tanuló balett bemutatóját láthattuk, amiért 36 pontot kapott.

Gyors összesítés után a következő eredmények születtek:

I. helyezett: 10.a osztály ( Jobb kint, mint bent)

II. helyezett: 9.a osztály (Osztálytalálkozó kicsit másképp)

III. helyezett: 11.a osztály (Ásó, kapa, nagyharang), 9/ajtp (A buszmegállóban).

A műsorszámok befejeztével egy közös kép készült a farsang résztvevőiről, majd záróakkordként Rózsa András 11.a osztályos tanulótól ByeAlex és a Slepp közösét: a „Még mindig” című számot hallgathattuk meg, amit Pocsai Dávid 11.a osztályos diák kísért gitáron.

Egy eszméletlen jó hangulatú, vidám, kreatív és színvonalas estében volt részünk. A dicséretet minden szereplő teljes mértékben megérdemeli.

Sinka Ádám 11.a

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!