fejlesztesek Vasarosnameny

Európa-bajnok lett a kilenc éves kisvárdai táncos

Kisvárda – Európa-bajnokságot nyerni óriási dolog. Európa-bajnokságot nyerni mindössze kilenc évesen: egyedi, ritkaság, tiszteletre és csodálatra méltó eredmény!

A kisvárdai Kovics Lili Kata életében mindez sikerült, hiszen a kilenc éves kislány valóra váltotta álmát, amikor a szlovákiai Léván rendezett VII. Látványtánc Európa-bajnokságon a dobogó tetején állva, az ő nyakába akasztották az aranyérmet!

A kisvárdai Református Általános Iskola tanulója 3 éves kora óta táncol a Street Dance Schooltánciskolában Kulcsné Nagy Marcsy tanítványaként. Számos területi és országos versenyen vett részt az elmúlt hat évben, de az igazi siker most jött el számára.
„Miután a május végén, Budapesten rendezett Magyar Látványtánc Sportszövetség országos döntőjében a “Freaks” című koreográfiával aranyérmes lettem mini kategóriában, megnyílt az út az EB felé, melyet június 30-án Szlovákiában rendeztek meg.” – mesélt a kezdetekről Lili, hozzátéve: „Évek óta erről álmodtam, óriási érzés volt a dobogó legfelső fokán állni, EB-aranyéremmel a nyakamban.”

Persze a siker után is folytatódik a munka, hiszen még számos hazai és külföldi versenyen szurkolhatunk majd az ifjú kisvárdai tehetségnek, akire Kisvárda minden lakója büszke lehet, s akinek kitartása, a táncba vetett hite, szeretete és tehetsége nem csak saját korosztálya, hanem minden ember számára példaértékű.

S persze a nagy öröm közepette Lili hálásan mondott köszönetet tanárának Kulcsné Nagy Marcsynak, a segítségért Tamásné Balogh Bátának és a szüntelen támogatásért szüleinek, családjának is!

Kisvarda.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!