40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Kép: A megyei döntőn részt vett záhonyi csapatok + pillanatképek az eseményről
Az elmúlt hétvégén a megyeszékhelyi Bánki Donát SZKI-ban rendezték meg a felmenő rendszerű 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei döntőjét.
A záhonyi Dr. Béres József Kollégium versenyzői másfél évtizede rendszeresen részt vesznek a megyei szintű versenyeken, amelyeken többször végeztek már a dobogó különböző fokain. A diákotthon Józan Sándor helyi mentőtiszt által felkészített versenyzői az Ajakon rendezett területi versenyen az ifjúsági és a felnőtt kategóriában is kivívták a megyei döntőben való részvétel jogát. Idén a Tancsik Róbert (Nyíregyháza) csapatkapitány, Barati Béla (Dombrád), Elek Zoltán (Anarcs), Katona Dávid (Berkesz), Lelesz Csaba (Újfehértó) összetételű felnőtt csapat szerepelt eredményesebben, akik a Zay Anna Egészségügyi SZKI 499 pontot elért csapata mögött igen szoros versenyben 495 ponttal a 2. helyen végeztek.
Az ifjúsági csapat, melyet Jónás Dávid csapatkapitány (Pap), Drótos Eszter (Kisvárda), Kindák Szabina (Csap, Kárpátalja), Kovács Barbara (Lövőpetri) és Orosz László (Csongor, Kárpátalja) alkotott, szintén dicséretesen szerepelt, hiszen a győztes vásárosnaményi Főnix Egyesület, a kisvárdai Bessenyei Gy. Gimnázium és a ny.házi Kossuth L. Evangélikus Gimnázium csapata mögött az értékes negyedik helyezést szerezte meg.
Értékes záhonyi helyezések a megyei elsősegélynyújtó versenyen (8)
A záhonyi versenyzők közös utazását Révész Viola, a karitatív szervezet Záhony Városi-területi vezetője szervezte meg, akinek immáron sokadik alkalommal is a környező települések – idén Benk és Tuzsér – önkormányzatai siettek a segítségére a díjmentesen kölcsönzött kisbuszokkal.
Miután a versenyszabályzat szerint a megyei döntőben szerepelt versenyzők a következő évi versengésen nem vehetnek részt, így évről-évre egyre több fiatalt készítenek fel az elsősegélynyújtás oktatásával, népszerűsítésével és a versenyeztetéssel is foglalkozó iskolai “műhelyek”.
A záhonyi diákotthon egyebek mellett az elsősegélynyújtó mozgalomban elért eredményeinek köszönhetően 2009-ben elnyerte a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.
Katona Dávid
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!