40 eve varos vasarosnameny vásárosnaményi fejlesztések
Értékes kisvárdai helyezések a református földrajzi versenyen (1)

A sikeres kisvárdai versenyzők és felkészítő tanáruk (balról Széles András, jobbról Takács Bálint Sipos Csaba tanár úr mellett)

Záhony, Kisvárda – Évek óta nagy érdeklődéssel rendezik meg a Dr. Hajdú-Moharas József Református Országos Földrajzi Tanulmányi Versenyt, melynek idei döntőjében szép kisvárdai sikerek születtek.

A verseny célja a megemlékezés és tisztelgés Dr. Hajdú-Moharas József geológus-geográfus emlékének, akinek édesanyja Moharas Józsefné 2011-ben szeretett fia emlékére földrajzi díjat alapított. A rendezvény további hozadéka a szervezők szándéka szerint: a földrajz tantárgy népszerűsítése, a tantárgy régi rangjának visszaállítása, versenyzési lehetőség a földrajz iránt érdeklődő diákok számára 9-12 évfolyamon, kompetenciafejlesztés, tehetséggondozás, azonos érdeklődésű körhöz tartozó tanulók és szaktanárok közötti kapcsolatteremtés, szakmai konzultáció és együttműködés az egyházi fenntartású oktatási intézmények között.
A kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumból ebben az évben két diák is eljutott a döntőbe, ahol Széles András a 3., míg Takács Bálint az értékes 4. helyezést szerezte meg. Felkészülésüket Sipos Csaba szaktanár segítette.

Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!