Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Erdei gyümölcsös fagyi házilag


Erdei gyümölcsös fagyi házilag

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg natúr joghurt
  • 30 dkg erdei gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli)
  • 6 dkg méz
  • 3 dl habtejszín

ELKÉSZÍTÉS

    1. A joghurtot és a mézet összekeverjük, hozzáadunk 20 dkg erdei gyümölcsöt, és botmixerrel összedolgozzuk. A tejszínt felverjük, és a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy kb. 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
    2. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk a maradék gyümölcsöt, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újra átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
    3. A fagyit fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, és úgy kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük